RAZNA GRAVIRANJA

vrste graviranja
logotipi
grbovi
monogrami
tablice za vrata
pečati za vosak
iPod

TEHNIČKI NATPISI

elektro natpisi
oznake dalekovoda
sinoptik šeme
prednje ploče
tehnički natpisi
ecovanje
metalografija - ravna štampa
VIZUELNA KOMUNIKACIJA
firma
kućni broj
radno vreme
informativna tabla
putokazi
oznake sprata
oznake prostorija
brojevi prostorija
piktogrami
protivpožarne oznake
stoni-pultovski natpisi
privesci za ključeve
inventarske tablice
šnale za rever
REKLAMNI MATERIJAL
vizitkarteri
satovi
privesci
upaljači
medalje
pehari
šnale za kravatu
držač za papirni novac
RAZNA ISECANJA
isecanja simbola i slova
sečenje klirita
modeli za livenje
prosecanje mesinga
šabloni za farbanje
sečenje samolepljive folije
PROSPEKTI
elektro prospekt - str. 1
elektro prospekt - str. 2
vizuelna komunikacija - str. 1
vizuelna komunikacija - str. 2
OSTALO

Graver - zanat

Dizajn - nasušnii

Graverska berza
Engraving PORTAL

PRIVESCI ZA KLJUČEVE - Graviranje

 

Klasičan privezak za ključeve - graviran

* Imamo vise modela klasičnih - tipskih modela za ključeva.

 

Privezak za ključeve u poslovnom objektu sastavni je deo elemenata vizuelne komunikacije. Naizgled sporedan, ali u toku korišćenja objekta nezaobilazna i važan element.

 

U projektno-investicionom delu skoro redovno nije obrađen zbog mnogo važnijih problema koje projektne kuće imaju pri projektovanju poslovnih objekata, ili računajući da će to uraditi služba za održavanje.

 

Iz gore navedenog, a posedujući višegodišnje iskustvo, naša firma razvila je tipski privezak za poslovne objekte. Prosečen je programskom CNC mašinom od žutog klirita u obliku suze dimenzije 36 x 46 mm, sa čeličnom hromiranom 'S' alkom. Prikladnog je oblika, izuzetno kvalitetan  i praktično može se dugo koristiti.

 

Pored obeležavanja ključeva za prostorije, el. ormane i tehnološke uređaje, privezak se sa uspehom može koristiti i za ključeve ormana, plakara, stolova i dr. Prema važećim propisima privesci za prostorije rade se u najmanje dva primerka od kojih je jedan komplet zaključan u ormariću za ključeve, kod glavnog ulaza ili portira, tako da se u slučaju pozara može lako i brzo reagovati.

 

 

Tehnički crtež i tehnički opis klasičnog priveska za ključeve [ 160KB ]

 

Hotelski privezak za ključeve - "SPAS-92A" (Antivandal) (.pdf)


 

Ovaj privezak za ključeve prosečen je od mlečno belog livenog klirita debljine 8 mm.

Izuzetno je robustan i praktično neuništiv. Privezak je dopadljiv, proverene je veličine, lepo leži u ruci, ima niklovanu S alku koja se ne moze skinuti rukom i dvostruku feder alku pa se sa njim lako otključavaju i zatvaraju vrata.

* Prazne-blanko priveske imamo stalno na lageru, tako da ih možemu brzo isporučiti sa izgraviranim brojevima po Vašem zahtevu, ili uraditi dopunu samo jednog priveska i poslati narednog dana brzom poštom na adresu hotela.

 

Hotelski privezak za ključeve - Hermes 2000 (.pdf)

 

Privezak za ključeve hotelskih soba je izuzetno važan i ključan elemenat u poslovanju jednog hotela. Za razliku od priveska na poslovnom objetku, hotelski privezak mora ispunjavati daleko složenije zahteve.

 

Osnovni zahtevi koje hotelski privezak mora da ispuni su:

 

- da je privezak dovoljno veliki da se na putu od sobe do recepcije ne može mahinalno staviti u džep i proći pored recepcije.
- da je lak, oblih ivica i tako dizajniran da se niko, pa ni deca, ne mogu sa njim povrediti u žurbi pri padu ili čak namerno.
- da je po boji uočljiv i da se lako može naći i u neredu sobe.
- da je broj hotelske sobe na privesku tako urađen da se nikakvim slučajem ili namerom ne može ostetiti - uništiti.
- alka za ključeve mora biti posebno izrađena i dizajnirana za ovu namenu, kako se ključ ne bi mogao skinuti rukom.
- privezak ne sme prouzrokovati ostećenje nameštaja, pulta na recepciji i stolova u svakodnevnoj upotrebi.
- privezak po mogućnosti treba da bude tipski proizvod većeg proizvođača kako bi se rezervni ili novi mogli nabaviti i posle dužeg niza godina i bili potpuno identični sa postojećim.

 

Uzimajući ovako složene zahteve u obzir najveći svetski proizvodjač iz ove oblasti, američka firma New Hermes sa iskustvom većim od 50 godina, ostavila je samo jednu vrstu hotelskog priveska u proizvodnom programu. Tip priveska nazvan simbolično 2000, ispunjava sve napred navedene uslove i pleni svojom dopadljivošću.

 

Privezak je ukupne dužine 100 mm, širine 30-40 mm i debljine 2-10 mm. Izrađen je od anodiziranog aluminijuma u boji zlata, ima čelicnu hromiranu alku i specijalnu neotiruću zaštitnu gumu.

 

Broj na privesku se gravira programskom CNC mašinom.

 

* Ovaj privezak naručijemo po specijalnom zahtevu jer je skup za nase uslove.

 

Tehnički crtež i tehnički opis hotelskog priveska za ključeve [ 106KB ]

Brojevi za mesto ključa

 

Brojevi za mesto ključa izgravirani su na pločici koja se postavlja na odgovarajuće mesto u ormariću ili na tabli za ključeve. Ormarić ili tabla za ključeve se postavlja kod portira na ulazu u objekat. Njih projektuje arhitekta u sklopu ostalog enterijera. Brojevi za mesto ključa identični su sa brojevima na privescima za ključeve.

 

Standardna dimenzija pločice sa brojem je 24x12 mm, boja je po izboru arihitekte-investitora sa ton karte proizvodjača od preko 20 boja. Materijal je dvoslojni Gravoply debljine 0.8 mm proizvod američkog proizvođača New Hermes.

 

Broj se pričvršćuje dvostranom samolepljivom trakom 3M koja obezbeđuje sigurnu vezu sa podlogom.

 

 

Tehnički crtež i tehnički opis brojeva za mesto ključa [ 92KB ]

 

Tabla za ključeve

 

Tabla za ključeve predstavlja tipsko modularno rešenje za 20 klasičnih privezaka. U zavisnosti od raspoloživog prostora na mestu predviđenom za ključeve, table se mogu montirati horizontalno i vertikalno, tako da čine prikladnu celinu.

 

Tabla je izrađena od klirita i na nju su postavljeni mesingani nosači ključeva. Gotova tabla pričvršćuje se preko četiri zavrtnja za podlogu.

 

Standardna dimenzija table je 360x250 mm. Tabla je u od mlečno belog klirita debljine 3 mm, precizno je isečena i izbušena programskom CNC mašinom.

 

 

Tehnički crtež i tehnički opis table za ključeve [ 135KB ]

 

* Privesci za ključeve izradjeni tehnikom graviranja, Gravirani privesci za ključeve, Isecanje i graviranje privezaka, Gravirani privesci od klirita, Reklamni privesci za ključeve, Hotelski privesci za ključeve.

 

Buba Design © InfoForm 2009