RAZNA GRAVIRANJA

vrste graviranja
logotipi
grbovi
monogrami
tablice za vrata
pečati za vosak
iPod

TEHNIČKI NATPISI

elektro natpisi
oznake dalekovoda
sinoptik šeme
prednje ploče
tehnički natpisi
ecovanje
metalografija - ravna štampa
VIZUELNA KOMUNIKACIJA

firma
kućni broj
radno vreme
informativna tabla
putokazi
oznake sprata
oznake prostorija
brojevi prostorija
piktogrami
protivpožarne oznake
stoni-pultovski natpisi
privesci za ključeve
hotelski privesci za ključeve
inventarske tablice
šnale za rever

REKLAMNI MATERIJAL
vizitkarteri
satovi
privesci
upaljači
medalje
pehari
šnale za kravatu
držač za papirni novac
RAZNA ISECANJA
isecanja simbola i slova
sečenje klirita
modeli za livenje
prosecanje mesinga
šabloni za farbanje
sečenje samolepljive folije
PROSPEKTI
elektro prospekt - str. 1
elektro prospekt - str. 2
vizuelna komunikacija - str. 1
vizuelna komunikacija - str. 2
OSTALO

Graver - zanat

Dizajn - nasušnii

Graverska berza
Engraving PORTAL

TABLICE ZA VRATA

 

Ova stranica posvećena je izradi tablica za vrata stana ili kuće. Tablice za vrata stana izrađujemo na originalnim New Hermes mesinganim tablicama koje su fabrički zaštićene najlon lakom. Graviranje se radi ispoliranim noževima kroz specijalni najlon lak, a zatim se izgravirana slova popune u crno. Ovako izgravirana tablica ostaje večito ista, lepa dopadljiva i čitljiva. Ukoliko je na tablici izgravirana i naša unikatna ćirilica ona će se svakoko bitno razlikovati ne samo od tablica u vašoj zgradi vec i od tablica u celom bloku zgrada pa i šire.


 

tablica za vrata

 
 

 

 

Gravirane tablice za vrata

 

Na tržištu se pojavljuju kopije ovih tablica iz naših privatnih livnica odlivenih u pesku, koje samo iz daljine izgledaju isto. Ovakve tablice se posle graviranja farbaju bezbojnim nitro lakom a vašairama i buvljacima na ovakvim tablicama slova se lepe letrasetom na golom ispoliranom mesingu koji potamni iste nedelje, a slova se skidaju-nestaju pri prvom pokušaju da se tablica očisti-ispolira.

 

Pored ovih gornjih ekskluzivnih tablica za vrata koje se mogu postaviti na kućama i spoljnim ulaznim vratima jer uspešno odolevaju kiši, snegu i suncu, izrađujemo i jeftinije, ali potpuno prikladne i dopadljive tablice za vrata stana, slika ispod.

 

 

Ove tablice izrađujemo od dvoslojnog New Hermes metalex materijala koji imamo u 24 boja. Najčešće prednja strana tablice je elektrostatički nabačen mesing u tankom sloju, a ispod je osnova od kvalitetnog ABS matreijala crne boje. Kada se graviranjem prođe kroz prvi sloj pojavljuje se ispod crna boja drugog sloja tablice. Sa zadnje strane tablice je kvalitetna samolepljiva 3M traka koja obezbeđuje kvalitetnu vezu sa svim vratima.

Pored ove zlatno-crne boje tablica za vrata najčešće se koristi i srebrno-crna boja.

 


Tablica iznad izradjena je na New Hermes anodizirano polutvrdom aluminijumu debljine 2mm, UV stabilnomai predvidjena je za spoljnu upotrebu. Izdrzava agresivno UV zracenje kao i ostale atmosverske uticaje više od 20 godina. Postavlja se na ulazna vrata izložena suncu ili na luksuzne kapije. Dimenzija tablice na slici je 160x40mm.

 

Tablice za vrata najčešće radimo našim tipskim graverskim fontovima, ali u mogućnosti smo da tablicu uradimo po vašem donetom fajlu upravo onako kako ste to zamislili.

 


* * *

 

Ovaj tekst ispod postavljen je 2010. kada smo naš 10 godina star sajt www.infoform.co.yu
zamenili zbog prestanka .yu domena sa ovim novim domenom www.graviranje.rs.

 

Karakteristično za ovu stranicu je sledece: Najčešće pitanje je koliko tablica za vrata košta i kad može da bude gotova. Ne pamtimo da je neko pitao "Kojim fontom" i "Kakva su slova". Samo smo par puta za ovih 10 godina uradili tablicu za vrata sa donetog fajla.

Najeftija tablica za vrata bila bi tablica uradjena jednoliniskim fontom, koji obično drugi nude ako se kupac ne izjasni kojim fontom hoce a bitna mu je samo cena. Davno mi je neki arhitekta rekao... "Nemojte samo onaj font kao savijena kobasica" ... Misleći na jednoliniski font koji se najčešće koristi kod mehaničkih masina (pantografa) za graviranje.

 

Bez obzira na prethodno izneto, nikad nikom nismo napravili tablicu za vrata a da se naručilac nije obradovao kad je tablicu video.


Svašta bi se jos ovde moglo napisati, ali bi se mnogi mogli uvrediti, a to nam nije namera. Jednostavno, tablica za vrata treba da bude lepo i pismeno napisana, da se sa lakoćom može pročitati, da onaj ko je pročita unese dobro raspoloženje u vas stan i tek na kraju da nije skupa.

 

 

Buba Design © InfoForm 2009