RAZNA GRAVIRANJA

vrste graviranja
logotipi
grbovi
monogrami
tablice za vrata
pečati za vosak
iPod

TEHNIČKI NATPISI

elektro natpisi
oznake dalekovoda
sinoptik šeme
prednje ploče
tehnički natpisi
ecovanje
metalografija - ravna štampa
VIZUELNA KOMUNIKACIJA

firma
kućni broj
radno vreme
informativna tabla
putokazi
oznake sprata
oznake prostorija
brojevi prostorija
piktogrami
protivpožarne oznake
stoni-pultovski natpisi
privesci za ključeve
hotelski privesci za ključeve
inventarske tablice
šnale za rever

REKLAMNI MATERIJAL
vizitkarteri
satovi
privesci
upaljači
medalje
pehari
šnale za kravatu
držač za papirni novac
RAZNA ISECANJA
isecanja simbola i slova
sečenje klirita
modeli za livenje
prosecanje mesinga
šabloni za farbanje
sečenje samolepljive folije
PROSPEKTI
elektro prospekt - str. 1
elektro prospekt - str. 2
vizuelna komunikacija - str. 1
vizuelna komunikacija - str. 2
OSTALO

Graver - zanat

Dizajn - nasušnii

Graverska berza
Engraving PORTAL

HOTELSKI privesci za ključeve

 

Hotelski profesionalni privezak za ključeve
SPAS-92A, Antivandal
. 

Ovaj hotelski privezak za ključeve prosečen je od mlečno belog klirita debljine 8 mm. Izuzetno je robustan i praktično je neuništiv. Privezak je dopadljiv, proverene veličine, lepo leži u ruci, ima niklovanu S alku koja se ne moze skinuti rukom i dvostruku feder alku pa se sa njim lako otključavaju i zatvaraju vrata.

Ove hotelske priveske imamo stalno na lageru, kao prazne-blanko, tako da ih možemu brzo isporučiti sa izgraviranim brojevima po Vašem zahtevu ili uraditi dopunu samo jednog priveska i poslati narednog dana brzom poštom.

 

HOTELSKI privezak za ključeve - "SPAS-92A" (Antivandal) (.pdf)

 

Privezak za ključeve hotelskih soba je izuzetno važan i ključan elemenat u poslovanju jednog hotela. Prva stvar sa kojom se gost u hotelu susreće je hotelski privezak kao i poslednja stvar od koje se rastaje izlaskom iz hotela.

 

Za razliku od priveska na poslovnom objetku, hotelski privezak mora ispunjavati daleko složenije zahteve, a osnovni su:

 

- Da je privezak dovoljno veliki da se na putu od sobe do recepcije ne može mahinalno staviti u džep i proći pored recepcije.


- Da je lak, oblih ivica i tako dizajniran da se niko, pa ni deca, sa njim ne mogu povrediti u žurbi pri padu ili čak namerno.


- Da je broj hotelske sobe na privesku tako urađen da se slučajno ili namerno ne može ostetiti - izbrisati.


- Alka i međualka za ključeve mora biti posebno izrađena i dizajnirana za ovu namenu, kao robusna i dvostruko okretljiva radi lakšeg otključavanja i zaključavanja vrata.


- Privezak ne sme prouzrokovati ostećenje nameštaja, pulta na recepciji i stolova u svakodnevnoj upotrebi.


- Privezak po mogućnosti treba da bude tipski proizvod većeg proizvođača kako bi se rezervni ili novi mogli nabaviti i posle više godina i bili potpuno identični sa postojećim.

 

* Uzimajući u obzir sve ove zahteve, kao i sopstveno iskustvo u dugogodišnjoj praksi u ovoj oblasti, napravili smo ovaj Hotelski privezak i simbolično ga nazvali SPAS-92 Anivandal. Spas zato što spašava hotel od svih problema sa privescima koje je do tada imao a Antivandal je nešto što se u novije vreme pojavilo kao potreba.

Izraz Antivandal kod hotelskog priveska čuli smo i upotrebili kod svog priveska pre desetak godina. Javio se tada šef jednog hotela gde su krajem školske godine dolazile školske ekskurzije iz raznih krajeva zemlje. Pitao nas je telefonom da li mu možemo napraviti neke neuništive priveske kao što se prave antivandal slavine, umivaonici, WC šolje i drugo. Došla nam je kaže neka eskurzija, ruiniraše nam hotel, izgrizli zubima velike kožne priveske za ključeve da čovek ne poveruje svojim očima, budi Bog snama, dešavalo se kaže to i ranije ali ne ovako. E tada se rodila ideja da naš dotadašnji Hotelski privezak debljine 6 mm napravimo od 8 mm debelog klirita a klasičunu međualku zamenimo sa jakom uvoznom S alkom koja se može skinuti samo klještima. I tako je nastala ideja o našem Antivandal hotelskom privesku.

Nismo bili sigurni da će se ovaj izraz dopasti hotelijerima, pogotovo luksuznijim hotelima, prikladniji bi za njih bio neki drugi izraz kao "Večiti", "Profesionalni" ili samo Hotelski, a da privezak ostane isti. U praksi se ovaj privezak prikazao zaista kao neuništiv i koga su svi kupci odmah prihvatili.

** Još jedna stvar oko ovih hotelskih priveska pokazala se kao bitna.

Najvažnije mi je kaže jedan menadžer hotela da mogu naručiti samo jedan isti privezak i to dobiti za par dana. Rasprostranjena je navika gostiju koji vole da putuju po celom svetu da skupljaju priveske iy hotelskih soba u kojima su bili i od toga prave ličnu kolekciju. Na recepciji kažu da su ključ izgubili i spremni da to plate. U početku smo kaže pravili problem gostu oko ovoga, nismo hteli da vratimo pasoš, hteli da ga pretresemo itd, pa smo tako gostu ostajali u ružnom sećanju, umesto da smo samo rekli, nema problema gospodine to košta toliko. Problem mi je opet kaže ovaj kad drugi isti ne mogu da kupim. I ovaj zahtev smo rešili tako što imamo uvek urađene prazne priveske a u memoriji sačuvan već urađeni privezak pa već sledećeg dana mođemo da pošaljemo jedan komad.

 

 

Čest je slučaj da vlasnici novotvorenih hostela traže najobičnije jeftine priveske, pa im onda za tu namenu nudimo naše standardne priveske za poslovne i druge objekte.

 

KLASIČNI privezci za ključeve - infoFORM


 

Imamo vise modela klasičnih - tipskih modela za ključeve, ovde su prikazani najčešće korišćeni, oni koje su sami kupci najčeće birali. Ove priveske imamo urađene kao tipske na lageru, spremne za graviranje po zahtevu, tako da smo u mogućnosti da priveske uradimo brzo i jeftinije.

 

1. Pravougaoni privezak za ključeve od mlečno belog klirita debljine 3mm, dimenzije 30x50mm, sa obeđenim ivicama, izbušenom rupom, niklovanom alkom i dvostrukom feder alkom. Standardno ga radimo samo sa izgraviranim brojem.

 

2. Hermes beli privezak za ključeve od mlečno belog klirita debljine 3mm, dimenzije 36x57mm, prosečen CNC mašinom, sa obeđenim ivicama, izbušenom rupom, niklovanom alkom i dvostrukom feder alkom. Standardno ga radimo samo sa izgraviranim brojem.

 

3. Hermes zlatni privezak za ključeve od dvoslojnog Gravoplast materijala debljine 3mm, dimenzije 36x57mm, prosečen CNC mašinom, sa obeđenim ivicama, izbušenom rupom, niklovanom alkom i dvostrukom feder alkom. Standardno ga radimo samo sa izgraviranim brojem.

 

Ovi naši tipski privesci za ključeve koriste se za najčešće za ključeve prostorija ali se koriste i za ormane, stolove, garderobe i dr. Privesci za prostorije rade se najčešće u dva primerka.

 

 


 

Brojevi za mesto ključa

 

Brojevi za mesto ključa izgravirani su na pločici koja se postavlja na odgovarajuće mesto u ormariću ili na tabli za ključeve. Ormarić ili tabla za ključeve se postavlja kod portira na ulazu u objekat. Njih projektuje arhitekta u sklopu ostalog enterijera. Brojevi za mesto ključa identični su sa brojevima na privescima za ključeve.

 

Standardna dimenzija pločice sa brojem je 24x12 mm, boja je po izboru arihitekte-investitora sa ton karte proizvodjača od preko 20 boja. Materijal je dvoslojni Gravoply debljine 0.8 mm proizvod američkog proizvođača New Hermes.

 

Broj se pričvršćuje dvostranom samolepljivom trakom 3M koja obezbeđuje sigurnu vezu sa podlogom.

 

 

Tehnički crtež i tehnički opis brojeva za mesto ključa [ 92KB ]

 

Tabla za ključeve

 

Tabla za ključeve predstavlja tipsko modularno rešenje za 20 klasičnih privezaka. U zavisnosti od raspoloživog prostora na mestu predviđenom za ključeve, table se mogu montirati horizontalno i vertikalno, tako da čine prikladnu celinu.

 

Tabla je izrađena od klirita i na nju su postavljeni mesingani nosači ključeva. Gotova tabla pričvršćuje se preko četiri zavrtnja za podlogu.

 

Standardna dimenzija table je 360x250 mm. Tabla je u od mlečno belog klirita debljine 3 mm, precizno je isečena i izbušena programskom CNC mašinom.

 

 

Tehnički crtež i tehnički opis table za ključeve [ 135KB ]

 

 

* Ključne reči:Privesci za ključeve, Privesci za ključeve tehnikom graviranja, Gravirani privesci za ključeve, Isecanje i graviranje privezaka, Gravirani privesci od klirita, Reklamni privesci za ključeve, Hotelski privesci za ključeve.

 

Buba Design © InfoForm 2009