RAZNA GRAVIRANJA

vrste graviranja
logotipi
grbovi
monogrami
tablice za vrata
pečati za vosak
iPod

TEHNIČKI NATPISI

elektro natpisi
oznake dalekovoda
sinoptik šeme
prednje ploče
tehnički natpisi
ecovanje
metalografija - ravna štampa
VIZUELNA KOMUNIKACIJA

firma
kućni broj
radno vreme
informativna tabla
putokazi
oznake sprata
oznake prostorija
brojevi prostorija
piktogrami
protivpožarne oznake
stoni-pultovski natpisi
privesci za ključeve
hotelski privesci za ključeve
inventarske tablice
šnale za rever

REKLAMNI MATERIJAL
vizitkarteri
satovi
privesci
upaljači
medalje
pehari
šnale za kravatu
držač za papirni novac
RAZNA ISECANJA
isecanja simbola i slova
sečenje klirita
modeli za livenje
prosecanje mesinga
šabloni za farbanje
sečenje samolepljive folije
PROSPEKTI
elektro prospekt - str. 1
elektro prospekt - str. 2
vizuelna komunikacija - str. 1
vizuelna komunikacija - str. 2
OSTALO

Graver - zanat

Dizajn - nasušnii

Graverska berza
Engraving PORTAL

TABLICE ZA VRATA

 

Tablice za vrata stana izrađujemo na originalnim New Hermes mesinganim tablicama koje su fabrički zaštićene specijalnim 3M najlon lakom. Graviranje se radi ispoliranim noževima kroz ovaj najlon lak, a zatim se izgravirana slova popune u crno. Ovako izgravirana tablica ostaje večito ista, lepa dopadljiva i čitljiva. Ukoliko je na tablici izgravirana i naša unikatna ćirilica ona će se svakoko bitno razlikovati ne samo od tablica u vašoj zgradi vec i od tablica u celom bloku zgrada pa i šire.


 

tablica za vrata

 
 

Mesingane Gravirane tablice za vrata

 

Kod nas se na tržištu pojavljuju kopije ovih tablica iz naših privatnih livnica, odlivenih u pesku, koje samo iz daljine izgledaju isto. Ovakve tablice se prodaju na vašairama i buvljacima, slova se lepe letrasetom na licu mesta. Tablica potamni iste nedelje, a slova se skidaju-nestaju pri prvom pokušaju da se tablica očisti-ispolira. Ovakve tablice koriste i graveri i one su naravno jeftinije. Sve ove modele imamo na lageru i možemo ih napraviti za brzo. Ove tablice su skupe za naše tržište, pa tako prvenstveno nudimo i radimo naše Standardne tablice za vrata koje su mnogo jeftinije a potpuno prikladne i dopadljive za sve vrsta vrata. Nudimo ih kao Zlatno-Crne i Srebrno-Crne samolepljive.

 

Standardne Gravirane tablice za vrata - InfoFORM

 

Naše standardne tablice za vrata izrađujemo na dvoslojnom Metalik Gravoply materijalu debljine 0,8mm, podlepljene Tesa samolepljivom trakom. Ovo je najbolji materijal za ovu namenenu na svetskom tržištu. Prednji sloj tablice je u boji novog zlata a pozadina je crna ABS platika. Kada se progravira prvi zlatni sloj ispod se pojavljuju crna slova. Nema potrebe za farbanjem, a kad su fontovi već napravljeni u CNC kodu tablica se lako radi pa tako može bitii jeftinija. Ovakva tablica nema potrebe za nikakvo održavanje u unutrašnjim uslovima i uvek ostaje živa i dopadljiva. Svaki metalik materijal pa i ovaj je teško slikati i prikazati ga realno iuvek je uživo lepši nego na slici. Slike ovog materijala na sledećim linkovima su najbliže stvarnom izgledu materijala, link 1, link 2.

Standardna dimenzija je 110x24mm, a prilagodimo ih prema tekstu od 80-120x24mm.

 

Font Minion Semibold - Cirilica
Adobe - Robert Slimbach
normal, italic

Font Sava Medium - Cirilica
Adobe - Jovica Veljović
izgled CNC

 


Font Minion - Latinica, Srebrni Metalex Gravoply

 

* * *

 

Po posebnom zahtevu izrađujemo razne tablice ѕа врата.

 

Font Sava - Staro Ziato Metalex Gravoply

 


 

Tablica iznad izradjena od New Hermes zlatnog anodiziranog Aluminijumu debljine 2mm. Tablica je predvidjena je za spoljnu upotrebu. Izgravirana slova prvo se popunjavaju prajmerom - osnovnom bojom a zatim UV stabilnom crnom bojom. Otporna je na današnje agresivno UV zračenje i ostale atmosverske uticaje. Trajnost tablice je više od 20 godina. Ova tablica ya vrata postavljena je na ulazna vrata, izložena je suncu kiši i snegu. Dimenzija tablice na slici je 160x40mm.

Ako je grom udari, ne dajemo garanciju. :-).

 

Tablice za vrata najčešće radimo našim tipskim graverskim fontovima, ali u mogućnosti smo da tablicu uradimo po vašem dostavljenom fajlu upravo onako kako ste to zamislili.

 


* * *

 

Karakteristično za ove tablice za vrata je sledece:

Najčešće pitanje je koliko tablica za vrata košta i kad može da bude gotova. Ne pamtim da je neko pitao "Kojim fontom" ili "Kakva slova nudite", a samo smo par puta za 20 godina trajanja sajta uradili smo tablice za vrata sa dostavljenog fajla.

Najeftija tablica za vrata bila bi tablica uradjena tehničkim jednoliniskim fontom, koji se najlakše u jednom prolazu noža radi. Ovakvu tablicu drugi rade ako se kupac ne izjasni kojim fontom hoce a bitna mu je samo cena, da bude najjeftinija.

Ja jednostavno ne mogu da ovakvu tablicu za vrata radim, doduše... ona bi najbolje predstavila onog ko je naručuje ovakvu talicu i ko je sa druge strane ulaznih vrata.

 

Davno mi je neki arhitekta rekao... "Nemojte samo ona slova kao savijena kobasica", misleći na jednoliniski font koji se najčešće koristi kod mehaničkih masina (pantografa) za graviranje.

 

Bez obzira na prethodno izneto, nikad nikom nismo napravili tablicu za vrata a da se naručilac nije obradovao kad je tablicu video.


Svašta bi se jos ovde moglo napisati, ali bi se mnogi mogli uvrediti, a to nam nije namera. Jednostavno, tablica za vrata treba da bude lepo i pismeno napisana, da se sa lakoćom može pročitati, da onaj ko je pročita unese dobro raspoloženje u Vas stan. Ovakva tablica ne treba da bude skupa ali sigurno nije najjeftina tablica koja se na internetu može naći.

 

 

Ključne reči: Tablice za vrata, tablica za vrata, Gravirane tablice za vrata, Tablice za vrata Cirilica, Tablice za vrata Cirilica, Najbolje tablice za vrata.

 

Buba Design © InfoForm 2009